Astrimex    
Tectum logo

Tectum » Tectum Finalé wandpanelen


Tectum Finalé wandpanelen zijn panelen die bestaan uit een Tectum lichtgewicht houtwolmagnesiet paneel met aan de achterzijde glaswol en vormen de oplossing voor elke omgeving waar het absorberen van geluid gewenst is, zoals in onderwijsinstellingen, oefenruimten en laboratoria. De panelen zijn kamerhoog, stootvast, snel te leveren en eenvoudig te monteren. Wanneer de ondergrond vlak is, kunnen de panelen hier direct op gemonteerd worden.

De voorkant is aan de lange zijden voorzien van een vellingkant en kan in naturel of wit geleverd worden. De achterzijde is aan de lange kanten voorzien van twee stroken Tectum van 5 cm breed, deze zijn ter bevestiging van de panelen op de ondergrond. Tussen de twee stroken Tectum is 25mm dikke glaswol verlijmd, met een persing van 16kg/m3.(zie tekening).

De panelen zijn standaard leverbaar in een breedte van 600mm en in de lengten 2700 of 3000mm.

Alle Tectum panelen zijn FSC® gecertificeerd.

artikelnromschrijvingmaat
uitvoering
stuks
per pak
eenheden
per pak
voorraad­artikel
013021BestelTectum Kleurtoeslag Wit per m211 m2Nee
Voor prijzen en levertijden kunt u contact opnemen met onze verkoop of inloggen op onze webshop

Tectum Finalé wandpanelen - producteigenschappen

Geluidsabsorptie (αw)0,65
Geluidsreductiecoëfficient (NRC)0,70
BrandklasseB-s1, d0
Dikte50 mm

FinaléSnel en gemakkelijk
Tectum Finalé is eenvoudig met normaal handgereedschap te verwerken. Afkortbaar met een handzaag, te bevestigen met een accuboor. Afhankelijk van de achtergrond kunnen de panelen worden geschroefd of verlijmd. Plinten zijn snel op de panelen aan te brengen.


Tectum Finalé wandpanelen, effectief in de reductie van nagalmtijd!

Wilt u een monster aanvragen? Klik hier!
Meer informatie over Tectum producten en referentieprojecten kunt u vinden op www.tectumplafonds.nl .

Montagehandleiding Tectum Finalé wandpanelen

A. Direct tegen de wand (schroeven)
 1. Meet (m.b.v. waterpas) uit waar de panelen moeten komen en markeer dit op de muur.
 2. Boor gaten voor montage alvorens de plaat te monteren. Dit omdat (rood) gruis moeilijk verwijderd kan worden uit Tectum panelen.
 3. Monteer Finalé panelen door middel van (RVS) schroeven (min. lengte 70mm) direct tegen de wand. Bevestiging dient 20mm uit de kant, op 8 punten (bij paneel 60x270cm) te worden aangebracht.
 4. Desgewenst kan aan de onder- en bovenzijde van het paneel kan eenvoudig een plint of kantlat worden aangebracht. De bovenzijde kan ook worden afgewerkt met een omgekeerde hoeklijn.
 5. Verwijder eventueel stof met een stofzuiger (met borstelmondstuk) of een borstel. Ander vuil of strepen kunnen verwijderd worden met een licht vochtige doek.
 6. Werk eventueel beschadigingen bij met bijgeleverde verf. Stip alleen de beschadigde plek aan en gebruik zo weinig mogelijk verf om kleurverschil te voorkomen. Voor sommige (voornamelijk donkere kleuren) is licht narollen na montage onvermijdelijk.
B. Direct tegen de wand (verlijmen)
 1. Meet (m.b.v. waterpas) uit waar de panelen moeten komen en markeer dit op de muur.
 2. Monteer Finalé panelen door middel van verlijming (Astrifix) direct tegen de wand. N.B. Doe altijd eerst een hechtingsproef met enkele panelen voordat definitief met monteren gestart wordt. De wijze van toepassen van elk type lijm is afhankelijk van de omgevingsfactoren ter plaatse (zie www.astrimex.nl voor meer informatie).
 3. Desgewenst kan aan de onder- en bovenzijde van het paneel kan eenvoudig een plint of kantlat worden aangebracht. De bovenzijde kan ook worden afgewerkt met een omgekeerde hoeklijn.
 4. Verwijder eventueel stof met een stofzuiger (met borstelmondstuk) of een borstel. Ander vuil of strepen kunnen verwijderd worden met een licht vochtige doek.
 5. Werk eventueel beschadigingen bij met bijgeleverde verf. Stip alleen de beschadigde plek aan en gebruik zo weinig mogelijk verf om kleurverschil te voorkomen. Voor sommige (voornamelijk donkere kleuren) is licht narollen na montage onvermijdelijk.

  Technische
  specificaties:
  pdf

  Bestellen bij Astrimex:

  • Wij leveren onze voorraadproducten binnen 24 uur op de door u gewenste plaats.
  • Uw bestelling geplaatst voor 12.00 uur 's middags, wordt de volgende werkdag afgeleverd.
  • U kunt kiezen uit 4 verschillende tijdzones waarop uw bestelling geleverd kan worden.
  • Al onze vrachtwagens beschikken over een kooiaap.

  Astrimex Leek
  Kalkoven 4
  9351 NP Leek

  Tel. (0594) 55 23 23
  Fax (0594) 51 56 53
  Astrimex Utrecht
  Cartesiusweg 127 a
  3534 BC Utrecht

  Tel. (030) 263 58 88
  Fax (030) 263 58 15

Zoek artikel