Astrimex groothandel in plafond en wandmaterialen

Astrimex was de eerste en is, tot nu toe, één van de weinige groothandelaren in de afbouwsector die gecertificeerd is voor het leveren van zowel FSC® als PEFC producten. Dit betekent dat wij aan alle voorwaarden die gesteld zijn voldoen.

PEFC


Het ministerie van VROM heeft drie hout-certificatiesystemen vastgesteld die voldoen aan de inkoopcriteria voor duurzaam hout. Dit zijn FSC Internationaal, PEFC Duitsland en PEFC Finland. Deze certificatiesystemen gelden bij het duurzaam inkoopbeleid van de overheid als bewijs dat het om duurzaam hout gaat, zie ook: Goedgekeurde certificatiesystemen duurzaam hout

Wanneer FSC® of PEFC artikelen nodig zijn op de bouw betekent dit dat alle schakels in de distributieketen moeten beschikken over een geldig certificaat. Wordt de keten onderbroken, dan mag het desbetreffende product niet meer als gecertificeerd worden aangemerkt.

Uit voorraad kunnen wij FSC® en PEFC gecertificeerde kantlatten en FSC® achterhout OSB leveren. Mocht u behoefte hebben aan andere gecertificeerde producten, dan kunt u contact met ons opnemen. Deze kunnen wij snel leveren, vaak binnen 48 uur.

Bij het bestellen van een FSC® of PEFC artikel vragen wij u dit duidelijk aan te geven. De gecertificeerde artikelen hebben aparte artikelnummers en in de omschrijving wordt FSC® of PEFC vermeld.

Steeds meer opdrachtgevers werken met bouwbedrijven die gecertificeerd zijn volgens de richtlijnen van de FSC® en of PEFC. Mede hierdoor is het aantal gecertificeerde bedrijven de laatste twee jaar sterk toegenomen. Deze groei is gekoppeld aan de vraag naar hout uit verantwoord beheerde bossen.
Astrimex Leek
Kalkoven 4
9351 NP Leek

Tel. (0594) 55 23 23
Fax (0594) 51 56 53
Astrimex Utrecht
Cartesiusweg 127 a
3534 BC Utrecht

Tel. (030) 263 58 88
Fax (030) 263 58 15

Zoek artikel